Süti-Almás kétszersült-Amarillisz
2007.09.20. 22:29
Almás kétszersült-Amarillisz
pontos arányokat nem tudok mondani, mert én csak úgy ránézésre szoktam készíteni, de azért megpróbálom a mennyiséget kb-re leírni.
először is jó hozzá a más,- vagy többnapos zsemle, kenyér, kalács is.ezt feldarabolom.
elkészítem az öntetet: kb. 3/4-ed-1 l tej, 2-3 egész tojás, 15 dkg. cukor, ezeket jól összekeverem.
ebbe belemártom, áztatom a feldarabolt zsemlét, kenyeret, egyebet, majd egy kivajazott tálba lefektetem őket.
elkészítem a tölteléket: pár db almát meghámozok, lereszelem, margarinnal, cukorral, fahéjjal kicsit megpárolom, de a levét nem kell kinyomni.
a tepsiben lévő zsemlékre lekvárt kenek, ami lehet barack, vagy egyéb, erre ráteszem az almát, majd még egy réteg tejes lébe áztatott zsemlét helyezek a tetejére. a maradék levet ráöntöm, és fóliával letakarva, kb. 30 percig sül, 160-170 fokon. a fólia fontos, mert így nem szárad ki!
30 perc múlva leveszem róla a fóliát, tetejét megszórom vaníliás cukorral, és kevéske margarint darabolok még rá, majd pár percet visszatolom a sütőbe.
Nagyon finom, és így nem kell kidobni a régebbi kenyér, zsemle maradékot - már persze ha marad......
egyébként néha szoktam, mazsolát, ill. diót is tenni bele, ki mit szeret.
Jó étvágyat hozzá! Ha a tetejére tojáshabot teszel, akkor ez a Máglyarakás(Limara
|