Egyéb-Kelt ostya- -Bezsa- Dr. Oetker könyvéből
2007.09.20. 22:31
Kelt ostya- -Bezsa- Dr. Oetker könyvéből
(Kelt tészta)
375 g búzalisztet keverőtálba szitálunk,
1 tasak szárított élesztővel gondosan elvegyítjük,
50 g cukrot
1 tasak vanillincukrot
1 citrom reszelt héját 1 csipet sót
4 tojást
500 ml (1/2 liter)
langyos tejet
125 g olvasztott kihűlt vajat vagy margarint hozzáadunk és az egészet keverőgéppel először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt jól összedolgozzuk.
Lefedve, meleg helyen addig kelesztjük, amíg láthatóan megnő.
Jól kikent és felforrósított ostyasütőbe szűk 2 evőkanálnyi tésztát töltünk
azonnal jól elkenjük és az ostyát aranybarnára sütjük, sütőrácson egyenként hűlni hagyjuk.
|