Egyéb-Waffel- Jégkása- Macikonyha.hu
2007.09.20. 22:32
Waffel- Jégkása- Macikonyha.hu
- 50 deka liszt
- 25 deka vaj
- 10 deka kristálycukor
- 2 egész tojás
- 2 tasak szárított élesztő
- 10 deka tej*
- 1 csipet só
- 1 nagy csésze jégcukor
A lisztet elkevertem a szárított élesztővel, cukorral és a sóval. A vajat nagyon puhára, de nem folyósra olvasztottam, majd belekevertem a 2 tojást. Ezt a vajas tojásos keveréket a liszthez adtam, úgyszintén a langyos tejet, és kézi mixerrel egy sima masszív tésztává dagasztottam be. Egy órán át langyos helyen kelesztettem, majd 12 egyforma darabra szétadagoltam. Mindegyik adagba 1-1 csapott evőkanálnyi jégcukrot gyúrtam, majd meg is forgattam egy cukorral leszórt tálcán . Letakarva további negyed óráig pihentettem, közben előmelegítettem a waffelsütőt. Kb. 3-4 perc alatt készre sütöttem.
Ez az eredeti recept
.
Ahogy én készítettem a lisztet , a cukrot és a margarint valamint fél adaghoz 1 dkg élesztőt összemorzsoltam egy tálban, majd a tejet és tojást hozzáadva átraktam a kenyérsütőbe és ott dagasztottam. Hagytam kelni majd 5 dkg gombócokat formáztam belőle és hagytam kelni 1 órát. Ezután kilapítottam és megsütöttem.
|