Süti-Szilvás lepény -Boglárka
2007.09.20. 22:32
Szilvás lepény -Boglárka
tészta:
45 dkg liszt,
1 margarin,
15dkg cukor,
1 vaníliás cukor,
3 tojás sárga,
pici só,
pici citromlé/2 lapot készítünk!
Töltelék:
80 dkg szilva,
10 dkg darált dió,
8 dkg morzsa,
18 dkg cukor,
1 kanál fahéj.
Kizsírozott tepsibe bele rakjuk az egyik lapot,majd rá szórjuk a morzsát,fele diót ,fele cukrot,fele fahéjat,rárakjuk a szilvákat / de ha lehet a héja legyen ezen a tölteléken és a húsos fele nézzen fölfelé,mert sok levet enged ha fordítva van/ A szilva tetejére rászórjuk a maradék cukros ,,fahéjas ,diót és be borítjuk a másik tészta lappal! A tetejét tojás sárgával meg kenjük, és süsük!
|