Süti-Diós-Jégkása-Eredeti recept
2007.09.21. 08:47
Diós-Jégkása-Eredeti recept
6 tojás, 30 dkg dió vagy Dejó, 30 dkg kristálycukor (lehet kevesebb is ), 3 ek morzsa,
5 dkg vaj,sütőpor, Krémhez: 1 tojássárgája, 10 dkg vaj, 10 dkg porcukor és dió a tetejére.
Valamint ostyalap az aljára.
5 tojássárgáját ( egy kell a tetejére), a cukorral és a vajjal habosra keverjük. Beletesszük a diót a morzsát és a sütőport végül a 6 tojásfehérje habját. A tepsi alját kibéleljük az ostyalapokkal és erre öntjük a masszát. 200- 220 fokon tűpróbáig sütjük, ha nagyon sül a teteje takarjuk le papírral. Ha kihűlt a következő krémet kenjük a tetejére.
A cukrot , vajat és a tojássárgáját habosra keverjük rákenjük a tésztára és örölt dióval megszórjuk.
A találkozós változat.
A hozzávalók ugyanazok csak a vaj mennyisége volt 10 dkg, valamint a könnyebb szállítás kedvéért nem volt rajta a krém.
|