Süti-Pehelykönnyű túróspite-Ildikó
2007.09.21. 08:54
PEHELYKONNYU TUROSPITE-Ildikó
Tészta hozzávalói: 4 tojassargaja, 15dkg margarin, 30dkg liszt, 3dkg élesztő /friss/,
Toltelek hozzávalói: 50-75dkg attort turo vagy kremturo, 15-20 dkg porcukor, 2 vaníliás cuki, 4 tojasfeherje, 1 ek liszt, /En daraval keszitettem/ 1 citrom héja és leve, 10dkg mazsola,
zsemlemorzsa a tészta alap meghintéséhez.
A tojassargajat a margarinnal habosra keverjuk, hozzáadjuk a lisztet és a felfuttatott elesztot (Az élesztő felfuttatásához minimális, 1dl tejet+ cukit használtam). Rétestészta kemenysegure kidolgozzuk és az így kapott tésztát kétféle vesszuk. Az egyik fele egy kicsit nagyobb legyen, ez kerul majd a tepsi aljara. Elkészítjük a tolteleket. A turot, porcukrot, vanilcukit, a citrom héjat es levet a mazsolaval es a liszttel /Én darával készítem/kikeverjuk, majd beleforgatjuk a tojasok felvert habjat. Ezután a kinyújtott nagyobbik tésztát a tepsibe helyezzuk úgy hogy a szeleit kicsit felhúzzuk. Megszórjuk zsemlemorzsával /NE sossal! jobb a piskóta v. sutimorzsa/, majd raontjuk a tolteleket es utána betakarjuk a felso lappal. Letakarjuk a tésztát és 3 oran at kelni hagyjuk./En 2 rot adtam neki/ Forró sutoben megsutjuk. Gazom van, nekem 30-40 perc +/-.Ps: tetejét megkentem egész felvert tojással. Porcukorral meghintve tálaljuk. Jó étvágyat!
Tepsi:32X25cm es magas tepsi legyen!
Elkészítettem és mindenkinek ajánlom mert egy nagyon finom suti!!Fotót készítettem, majd ha elkuldom Batka v. Margitunk hozzárakja ide a recihez. / sutidekoracios NET oldalról vettem/Ps :en "megint megbolondítottam! A sutialapot megkentem általam frissen készített baracklekvárral és úgy szórtam meg a zsemlemorzsával.
, EZ lemaradt belole. Bocsánat!!!
|