Kalács-Kakaós, fahéjas, kókuszos csigák)-Sendy
2007.09.21. 09:04
Kakaós, fahéjas, kókuszos csigák)-Sendy
(ahogy én csinálom
Tészta:
Sima briós vagy kakaós csiga tészta.
A képen látható adag 30 dkg lisztből készült. A kész kelt tésztát három részre osztottam, kinyújtottam olyan vékonyra ahogy csak tudtam (2-3mm). 10 csíkra vágtam a kissé deformált kört (1-1,5 cm vastag csíkok). Összetoltam a csíkokat, hogy visszaadják a kört, majd lekentem a töltelékkel, feltekertem a csíkokat, majd kelesztettem majdnem egy órát, míg jó puhák és duzzadtak nem lettek. Nem kell kilapítani a tésztát, majd ahogy kel, formálja magát ilyen kis dundira.
Töltelék: sokfélét olvastam a mai napon, mind eléggé margarinos volt (1. nem szeretem a nagyon margarinos krémeket, 2.nekem alig volt itthon) így kísérleteztem.
2-3 evőkanál olvasztott margarinhoz kevés tejet, 1 púpos evőkanál lisztet, porcukrot (por alapú kell, hogy attól is sűrűsödjön) és a kívánt ízt (kakaó, fahéj, kókusz) öntöttem, majd simára kevertem úgy ahogy volt szobahőmérsékleten. Ha nagyon erőteljesen kakaós akkor + liszt és tejjel hígítható az íz. Kókusznál töménytelen mennyiségű kókuszt lehet belerakni.
Sütés: nem előmelegített sütőben sütöttem, had duzzadjanak addig is míg felmelegszik a sütő. Így habkönnyű, puha tésztát kaptam.
|