Torta-Duna hullám torta-Moha
2007.09.21. 09:08
Duna hullám torta-Moha
Tészta:
hozzávalók:12 dkg vaj, 7 dkg cukor, 1 van.cukor, 2 tojás, 15 dkg liszt, 2 tk.sütőpor, 10 dkg étcsoki, 1/2 dl tejszín.
1 doboz görög őszibarackkonzerv,
Krémhez: 25 dkg mascarpone, 2 dl tejszín, porcukor,reszelt citromhéj,van.cukor ízlés szerint, 2 tk.zselatin
Máz: 10 dkg étcsoki, 4 dkg vaj
A vajat habosra keverem a cukrokkal,egyenként beleütöm a tojásokat,azzal is keverem még,majd jön bele a sütőporos liszt és a tejszín,meg a felaprított csoki. Alján sütőpapírral bélelt 26 cm-es tortaformába simítom,és 175 fokon kb.15-20 percig sütöm./tűpróba/ Hűlni hagyom,kiveszem a tortaformából egy tálra és az elmosott tortakarikát köré pattintom. Megkenem vékonyan baracklekvárral és kirakom a lecsepegtetett fél barackokkal.
A zselatinra egy kicsi láboskában 2-3 ek vizet öntök,elkeverem,félreteszem. A mascarponét egy keverőtálban az ízlés szerinti cukorral, citromhéjjal robotgéppel elkeverem. A 2 dl tejszínt habbá verem és ezt is belekeverem. A zselatint kis lángon kevergetve felolvasztom,/ne forrald fel!/majd a tűzről levéve hozzákeverek 2 evőkanál krémet,jól beleforgatom,és ezt a robotgéppel a krémbe keverem. A krémet rákenem a barackok tetejére és közé is. Szépen elsimítom a tetejét és hűtőbe teszem legalább egy órára. Amikor kiveszem egy késsel óvatosan körben elválasztom a tortakarikától és leveszem róla.
Az étcsokit a vajjal gőz fölött felolvasztom és ha már nem forró, a krémre kenem.Villával hullámokat húzok bele. Mehet vissza a hűtőbe.
Díszítés tálalás előtt: Tejszínhabpamacsok,tetejükön egy-egy tenger gyümölcse.
|