Torta-Málnás torta-Moha
2007.09.21. 09:13
Málnás torta-Moha
Alapja a zselatinos tortáknál /itt kettővel ezelőtti beírás/ leírt hármas számú, sütés nélküli alaplap.
(Ide másoltam Bezsa) 3. Ha nincs kedved sütni: 30 dkg darált házt.keksz,vagy omlós keksz, 7 dkg porcukor, 6 dkg olvasztott vaj, /2 ek.kakaópor/, szűk 1 dl meggybefőttlé./ha nem kakaós,akkor almalé/ Ezeket összegyúrni,de ne tedd bele rögtön az összes gyümilét,nem biztos,hogy kell. Sütőpapíros 26 cm-es tortaformába nyomkodom és 30 percre hűtőbe teszem.
Krémje: 25 dkg mascarpone,1 nagy doboz joghurt, 3 dl tejszín habbá verve,ízesítés vanília aroma,1 citrom leve és héja reszelve,cukor./vagy édesítőszer/. A lentebb leírtak szerint jött bele egy zacsi Horvát Rozi zselatin. Felébe kevertem kb.30 dkg málnát pürésítve,ez került alulra,rá a krém másik fele, amibe egész málnát kevertem,kb.10 dkg-ot. Be a hűtőbe fél órára. Közben kb. 30 dkg málnát összeturmixoltam,ez 2 dl lett,hozzáöntöttem még egy dl vizet és felforraltam. Belekevertem egy zacsi Alsa málnás gyümizselét oldódásig. Picit hűlt és ment a torta tetejére. Másnap díszítés tejszínhabbal.
Meggyes torta
Alapja u.az, mint az előzőnek.
Krém: 5 dl tejföl,ízesítve,4 dl tejszín habbá verve,bele egy zacsi zselatin a lenti módszer szerint.
Kb. fél kiló meggyet annyi vízzel,amennyi ellepi,/+ fahéj,citromhéj,vanília/ pici cukorral felforralni és belekeverni két csapott ek. zselatint. /előtte kevés vízben feloldom/
A meggyet kell először elkészíteni,amíg hűl, csinálod a krémet. Utána felváltva az alapra kanalaztam,tetejét megbirizgáltam egy villával,és kész,ment hűlni.
Csicsázás nem volt,mert ez próbatorta volt,mint írtam a fiam kérésére variáltunk vele.
|