Torta-Kávétorta 26 cm átmérőjű tortaformához-Moha
2007.09.21. 09:19
Kávétorta 26 cm átmérőjű tortaformához-Moha
Alap: 20 dkg liszt, 10 dkg vaj, 5 dkg porcukor, 1-2 ek.hideg vízzel omlós tésztát készíteni,és a sütőpapírral bélelt tortaformában villával megszurkálva, 200 fokon kb.12-15 perc alatt megsütni.
1 réteg: 10 dkg étcsoki, 0,75 dl tejszínnel felolvasztani, rákenni a kihűlt tésztára,mehet a hűtőbe.
2.réteg: 12 gr zselatint pici vízben elkeverni,kis lángon felmelegítve feloldani. 3 dl tejszínt 1 vanillincukorral,2-3 ek.porcukkorral, pici fahéjjal habbá verni. 8 ek.forróvízben feloldani legalább 8 púpos kávéskanál nescafét,3 ek.rummal együtt a zselatinhoz keverni,2 ek.habbal elvegyíteni,majd az egészet a többi habhoz keverni a robotgéppel. Rákenni a csokis rétegre,mehet vissza a hűtőbe.
3. réteg: 5 dl tejszínt 4-5 ek porcukorral habbá verni,hozzákeverni az előző módon elkészített 2 csapott ek.zselatint. Kb. 5 evőkanálnyit habzsákba tenni, a többit a kávés rétegre kenni. Habrózsákkal díszíteni,legalább egy órára behűteni még. Tálalás előtt meg lehet szórni kakaóporral.
|