Süti-Linzeres dióspiskóta-Limara
2007.09.21. 09:28
Linzeres dióspiskóta-Limara
Linzer: 30 dkg liszt, 20 dkg hideg vaj, 10 dkg cukor.
Összeállítjuk a tésztát, majd hűtőbe tesszük, míg
elkészül a piskóta.
Piskóta (Stahl féle): 6 egész tojást 18 dkg cukorral
fehéredésig verjük, ez mixerrel kb. 15 perc. Majd
apránként hozzákeverünk 18 dkg őrőlt dió és liszt
keverékét(lehet fele-fele, vagy csak 2-3 ek. liszt, a
többi dió), amibe egy sütőport elkevertünk. Végül a
tál szélére csurgatva óvatosan beleforgatunk 4-5 ek.
olajat.
Egy közepes méretű tepsit vékonyan kivajazunk, majd a linzer jó háromnegyedét beleterítjük, megkenjük sárgabaracklekvárral, és ráöntjük a piskóta tésztát. A maradék linzerből vékony rudakat sodrunk és átlósan a tészta tetejére tesszük. 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.
|