Torta-Zöldalmás tortakrém-Ildikó
2007.09.21. 17:28
Zöldalmás tortakrém-Ildikó
(GRANNY SMITH)
Hozzavalok: 3 lap zselatin, 200g/2,5almakb-3/ GRANNY SMITH zoldalma hamozott-maghaznelkuli mennyiseg, ½ citrom vagy Limun kifacsart leve, 3 ek almaszorp/suru ha lehet, tomeny!/ 50g cukor,
1,5dltejszin, 1 tojasFEHERJE,
ELKESZITES: Tedd a zselatinlapokat egy hidegvizzel toltott edenybe hogy jol megpuhuljon. Az almakat meghamozni,maghaztalanitani es kis db-okra felvagni.Tedd bele egy labosba es ontsd ra a kifacsart ½ citrom vagy Limun levet ,a 3 ek almaszorpot, a cukrot.fozd fedo alatt meg jo puhara. NEMkell hozza extra folyadek!!/ Kb:a fozestol 2-3 percig parolod/ Utana botmixerrel teljesen! Elpepesited. Csavard ki a beaztatott zselatinlapokbol a vizet es a meg jo meleg almapephez add hozza. JOOL keverd ki csomomentesre . Hagyjad lehulni DE kozbe kozbe kevergesd ossze. /A hulesi folyamatot meggyorsithatod HA hutobe teszed./Ennek a purenek NEM szbad megdermednie! Csak addig hutsed amig teljesen kihul DE meg jol keverheto.Kozben verjed fel a tojasfeherjet, MAJD a tejszint jo kemenyre. Keverd az almapurehez ovatosan eloszor a felvert tejszinhabot, MAJD a tojasfeherjet. Ehhez drotos habverot ajanlanek mert akkor nemtorik ossze a hab es megis jol attudod dolgozni egyenletesre. A “szerzo” minimum 3 orat ajanl mielott hasznalhatod a torta toltesere.
SAJAT TAPASZTALAT: Nos, En nem vartam 3 orat. Visszatettem a csatos tortaforma sutobe az also lapot aztan toltes –kenes, kozepso lap, toltes, szetkenes, erre is krem jott,toltes szetkenes.
EN egy 26cm atmeroju piskotat sutottem kb 5-6 tojasbol.5ek finomliszt,1ek sutesi kemenyito, + 1tl sutopor. EZ kesz lett es 3dbra vagtam. Igy toltottem. EBBOL ES EHHEZ a nagysagu tortahoz DUPLA! Adagu almakremet keszitettem!! A tetejere nem raktam ebbol a toltelekbol, mert az vmi massal fogom disziteni. EZ folyamatban….
HA nemkapnal zoldalmat jo mas is am sztem. EN nagyon ajanlanek nektek vmit. Sussetek meg / a z almat/tobbet mint ez a mennyiseg mert tepsiben suteskor sok folyadekot veszt es tottyedt lesz. Pepesitsetek el/hejja NELKUL es maghaz NELKUL/hihi ES IGY dolgozzatok vele. Sztem megfinomabb lehet igy mint folve. EN par csepp zold etelfestekkel megszineztem hogy “zold”alma legyen. A tejszin es a tojasfeherje hozzaadasaval JOOCSKAN viilagosabb lett a szine. Ezzel szamoljatok.
Szep egyenletes es finom krem let belole. Tudom ajanlani! Sok sikert es jo etvagyat hozza. Deszertkent is nyugodtan hasznalhato cask ugy: poharakban, aztan kihuteni
o mas is am sztem. EN nagyon ajanlanek nektek vmit. Sussetek meg / a z almat/tobbet mint ez a mennyiseg mert tepsiben suteskor sok folyadekot veszt es tottyedt lesz. Pepesitsetek el/hejja NELKUL es maghaz NELKUL/hihi ES IGY dolgozzatok vele. Sztem megfinomabb lehet igy mint folve. EN par csepp zold etelfestekkel megszineztem hogy “zold”alma legyen. A tejszin es a tojasfeherje hozzaadasaval JOOCSKAN viilagosabb lett a szine. Ezzel szamoljatok.
Szep egyenletes es finom krem let belole. Tudom ajanlani! Sok sikert es jo etvagyat hozza. Deszertkent is nyugodtan hasznalhato cask ugy: poharakban, aztan kihuteni.
|