Torta-MON CHU –Torta-Ildikó
2007.09.21. 17:30
MON CHU –Torta-Ildikó
Hozzavalok: A torta alaphoz vagyis a tesztahoz hasznalhatsz piskotat IS, de vegyel vmi finom kekszet es tord porra. Adj hozza olvasztott vajat .Jol egybedolgozni vele majd a tortaforma aljan egyenletesen evokanal hatuljaval egyenletes vastagsagban elosztani es lenyomkodni ovatosan . Hutbe tenni a formaval hogy a “teszta”igy megszilarduljon./altalaban 5dkg vaj eleg!/
Krem: 200gr Mon Chu kremsajt, 1 pohar tejszin, 80gr finomitott fehercukor/por/ Ha edesebben szereted 125gr. Es 2z. Vanilcuki
Elkeszites:Elkeszites elott kb 15 percel vedd ki a hutobol a MonChu –t hogy jobban kenosebb legyen.
Keverd el a cukorral es a vanilias cukival jo csomomentesre.A kremnek jooo kenhetonek KELL lenni.
Verd fel a tejszint es keverd ossze finoman DE egyenletesen . Adhatsz hozza gyumit amit elotte pepesitettel VAGY lekvart. En beaztattam 2 zselatinlapot az epres valtozatahoz. Eper pepesiteni mixerrel . Mikroban felmelegiteni EZT a pepet csak olyan melegre hogy a zselatin eltudjon olvadni Benne, majd ezt is hozzavegyitem a kremsajtos kremhez.Tortaformaba toltod , egyenletesen elsimitod Benne es beteszed hulni a hutobe.Gyumivel-tejszinhabbal diszitheto.Jo etvagyat!
|