Süti-Indiáner-Amarillisz
2007.09.21. 17:33
Indiáner-Amarillisz
6 tojásfehérjét felverünk 6 dkg cukorral, kemény habbá
3 tojássárgát kikeverünk 3 ek liszttel(összesen 12 dkg kell, ezt a mennyiséget ebből vesszük), és 1 ek. vízzel
a tojássárgákhoz keverjük a felvert habot és a 12 dkg lisztet(minusz ugye a 3 ek.)
ezt a tésztát nyomózsákba töltjük és az eredeti reci szerint 14-16 db halmot nyomunk, de az kevés lenne, így ebből simán kijött nekem 30 db! mivel a végén úgyis össze kell 2-tőt illeszteni, így 15 db lesz a végeredmény.
ezt előmelegített sütőben 10 percig kell sütni, sütőpapíron.
ha kész, 15 db-ot kiválasztunk tetejének, és olvasztott tortabevonóba mártjuk, hagyjuk megszáradni.
a többit kicsit kivájtam hogy rá tudjam tölteni a krémet. eredetileg csak tejszínhabot ír töltelékként, habfixáló nélkül, de én főztem puncspudingot, ezt tettem bele- mikor már kihűlt-, és erre tettem a tejszínt. persze kell hozzá fixáló, mert különben lefolyna róla. ha a puding nem elég kemény lehet bele tenni keményítőt úgy felforralni egyszer.
hűtőbe vele, és már csak eszegetni kell!nekem nagyon ízlik, máskor is fogom készíteni, a tészta is kellemesen puha és jóízű.
|