Teljes kiőrlésű kenyér - Limara
2007.09.21. 18:32
Teljes kiőrlésű kenyér - Limara
2dl víz,
1 kispohár joghurt/Danone,vagy más,de 140 legyen./
2 dkg margarin,
25dkg öreg tészta
2 csapott ek. burgonya pehely
20dkg BL-80-as liszt,
15dkg tk. tönkölyliszt,
10dkg rétesliszt,
10dkg világos rozsliszt
1 teásk.cukor,
1 1/2 teásk.só,
aszkorbinsav,
1,2 dkg friss élesztő.
Gépben szokásos módon dagasztjuk,duplára kelesztjük,kb. 40 percig,formázzuk,újabb 40 perc,bevágás,15 perc,és hideg sütőben kezdjük sütni, kb. 50 percig.
Gépben is süthető,de akkor 15 dkg öreg tészta,és 1dkg élesztő elegendő hozzá.
Teljes kiőrlésű kenyerem öreg tésztával ( csökkentett mennyiség) – Limara 1,6dl víz,
1,2 dl joghurt,
1,6 dkg margarin,
18dkg öregtészta,
egy e.k. burgonyapehely
16dkg BL-80-as liszt,
12dkg tk.tönkölyliszt,
8dkg rétesliszt,
8dkg világos rozsliszt
3/4tk cukor,
1tk só
aszkorbinsav,09dkg élesztő,
Szokásos módon gépben megdagasztjuk,kelesztjük,és sütjük
|