Kenyér-Teljes kiőrlésű kenyér változatok- Limara-Moha
2007.09.21. 19:40
Teljes kiőrlésű kenyér változatok- Limara
2dl víz,
1 kispohár joghurt/Danone,vagy más,de 140 legyen./
2 dkg margarin,
25dkg öreg tészta
2 csapott ek. burgonya pehely
20dkg BL-80-as liszt,
15dkg tk. tönkölyliszt,
10dkg rétesliszt,
10dkg világos rozsliszt
1 teásk.cukor,
1 1/2 teásk.só,
aszkorbinsav,
1,2 dkg friss élesztő.
Gépben szokásos módon dagasztjuk,duplára kelesztjük,kb. 40 percig,formázzuk,újabb 40 perc,bevágás,15 perc,és hideg sütőben kezdjük sütni, kb. 50 percig.
Gépben is süthető,de akkor 15 dkg öreg tészta,és 1dkg élesztő elegendő hozzá.
Tk. kenyerem öregtésztával
Gépbe: 2 dl víz, 1 kis pohár joghurt(Danon), 1,5 tk. só, aszkorbin, 2 cs. ek. burg. pehely, 2 dkg margarin,25 dkg öregtészta, 20 dkg BL 80, 10 dkg rétesliszt (vagy BL 80), 15 dkg tk. tönkölyliszt, 10 dkg világos rozsliszt, 1 tk. cukor, 1,2 dkg élesztő
Csipogáskor lehet beletenni magokat.
Szokásos 20 perc dagasztás, kelesztés, formázás, kelesztés, majd sütés.
Teljes kiőrlésű kenyerem öreg tésztával ( csökkentett mennyiség) – Limara (1,6dl víz,
1,2 dl joghurt,
1,6 dkg margarin,
18dkg öregtészta,
egy e.k. burgonyapehely
16dkg BL-80-as liszt,
12dkg tk.tönkölyliszt,
8dkg rétesliszt,
8dkg világos rozsliszt
3/4tk cukor,
1tk só
aszkorbinsav,09dkg élesztő,
Szokásos módon gépben megdagasztjuk,kelesztjük,és sütjük.
Lenmagos kenyér tk-s öreg tésztával – Moha – Limara:
35 dkg öreg tészta, 300 ml víz, 1,5 tk.só, aszkorbin, 1 ek.olaj, 30 dkg BL 80, 30 dkg tk.búza liszt, 2 ek.burg.pehely, 4-5 ek.lenmagpehely, 1 dkg
Barnakenyér – Moha – Limara:
35 dkg tk. öregtészta 30 dkg BL 80,vagy fehér tönköly
300 ml víz 30 dkg tk.búzaliszt
1,5 tk só 2 ek.burg.pehely
aszkorbin lenmagpehely 4-5 ek.
1 ek.olaj 1 dkg friss élesztő
Dagasztás gépben,kelesztés tálban 30-40 perc, átgyúrás finoman,formázás, kelesztés kb.40-45 perc,bevágás, kelesztés még kb.15 perc,spriccelés, sütés, kb.1 óra 10 perc 200 fokon.
|