Süti-Almakenyér - Moha
2007.09.21. 19:41
Almakenyér - Moha
1 kg almát héjastól lereszelni. Belekeverni: 2 ek.fahéj, 1 ek.Kotányi mézes fűszer, 20 dkg mazsola, 20 dkg barna nádcukor, 1-1 citrom és narancs reszelt héja és leve. Lefedve állni hagyom legalább 4 órát, de inkább egy éjszakát.
Utána fakanállal belekeverem a következőket: 30 dkg tk.búza liszt,30 dkg sima liszt, 2 sütőpor, 4 tojás, 10-15 dkg durvára vágott dió, (mehet bele még aszalt áfonya,meggy,vagy cukrozott narancshéj is)
A masszát a sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítom és közepes hőfokon kb.40-45 percig sütöm.
Ha kihűlt, 5 hasábot vágok belőle,ezeket úgy szeletelem,mint a gyümölcs kenyeret. Jól becsomagolva le is fagyasztható, váratlan sütiéhség esetén jól jön.
![](http://i191.photobucket.com/albums/z37/Mohapekseg/Sutemenyek/Almakenyr.jpg)
|