Kalács-Pudingos csiga változatok
2007.09.23. 10:13
Pudingos csiga - Limara+Gabye+ netes turkálás
Fonott kalács:- (ideteszem, hogy ne kelljen keresni)
500 g kenyérliszt, 50 g cukor, 1 vaníliáscukor, 2 tojás, 1 tojásfehérje, 250 ml tejszín, csipet só, fél csomag élesztő.
Ebből a gépben tésztát dagasztottam, majd kelesztettem..
Közben elkészítettem a pudingot:
1 csomag főzős pudinghoz 4 evőkanál cukor, és csökkentett tej, én kb. 4 dl-el készítettem..(mert különben nagyon híg a puding és nem lehet felcsavarni a tésztát elég szorosra)
A tésztát kinyújtani, megkenni a kihűlt pudinggal és beigli módjára feltekerni.. Kb. két ujjnyi vastagra felszeletelni, tepsire tenni.. Utána kb. 40 perc kelesztés, lekenni a maradék tojás sárgájával, majd 180 fokon légkeveréssel sütés..
Pudingos csiga Moha változata
50 dkg BL 80 2 zacsi főzős vaníliás pudingpor
8 dkg nádcukor 8 ek.nádcukor
2 vanillincukor 2 van.cukor
2 egész tojás 6 dl tej
250 ml tejszín reszelt citromhéj
2,5 dkg friss élesztő
Tésztát dagasztok a bal oldali hozzávalókból, kb. 1 órát kelesztettem. Közben a jobb oldaliakból sűrű pudingot főztem és hagytam langyosra hűlni. A tésztát kinyújtottam 70 X 30 cm-re,megkentem a pudinggal,feltekertem,mint a beiglit. Kb.kétujjnyi vastag csigákat vágtam belőle /18 db-ot/,sütőpapíros tepsin kelesztettem még kb.40 percet. Sütés kb. 180 fokon 20-25 perc.
|