Kalács-Diabetikus barna kalács -Cristina77
2007.09.23. 10:28
Diabetikus barna kalács -Cristina77
Hozzávalók: 300 g teljes kiőrlésű liszt, 200 g rétesliszt, 230 g kefir, 1 tojás, 2 kk édesítő, 1 ek citromlé, csipet só, 40 g margarin, 1/2 dl tej, 2,5 dkg élesztő, 50 g mandula
A lisztet megszitáltam nagylyukú szitán és a fennmaradt korpa mehet a deszkára a sodráshoz. A többi hozzávalót a gépbe dobtam, 20 percig dagasztattam. Majd hagytam a gépben duplájára kelni. Ekkor összeforgattattam vele és deszkára borítottam. Megsodortam a korpa segítségével, de úgy, hogy kevés korpát használjak fel vele. A megmaradt korpát dobozba tettem, jó lesz zsömle tetejére. A kalácsot négyes fonással megfontam, formába tettem. Ha megkelt, tojássárgával megkenni és előmelegített sütőben megsütni. A szénhidrátja 353,88 gramm.
|