Kalács-Formában sült kalács -Moha
2007.09.23. 10:35
Formában sült kalács -Moha
/ 2 db. 30 cm hosszú,11 cm széles dobozformához /
50 dkg BL 80 liszt 250 ml tejszín
20 dkg finomliszt 100 ml tej
10 dkg világos nádcukor 2 tojás
2 cs. vaníliás cukor reszelt citromhéj
4 dkg friss élesztő
Dagasztás,tálban kelesztés 40 perc / közben Limara módszere szerint 20 perc után gyöngéden átgyúrtam/. Formázás után ment a dobozba,ott keltek még 3/4 órát. Lekentem tejszínes tojássárgával és kb.180-190 fokon 35 percet sütöttem.
Gyönyörű hólyagos volt a tészta,nagyon jó foszlós és laza lett. Aszalt gyümivel készült,kinyújtottam a 4 részre osztott tésztából egy részt,megkentem olv,vajjal,megszórtam a gyümivel, feltekertem. Két ilyen hengert fontam össze,ebből lett egy kalács.
|