Kalács-Joghurtos kuglóf-Amarillisz
2007.09.23. 10:41
Joghurtos kuglóf-Amarillisz
Hozzávalók: 35 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, 15 dkg margarin, 20 dkg kristálycukor, 1 citrom reszelt héja, 3 tojás, 2 és fél dl joghurt, ízlés szerint mazsola, vagy, darabolt dió, apróra vágott csokoládé, mandula, egyéb…
Elkészítése: a margarint a cukorral kikeverem, csipetnyi sót is teszek bele, majd a citromhéjat, a tojásokat. a lisztbe belekeverem a sütőport, és felváltva lisztet - és joghurtot keverek a masszához, míg az összes hozzávaló belekerül.
Egy kuglófformát kivajazok, zsemlemorzsázok, és ebben 1 órát kell sütni kb. 160 - 170 fokon.
Nagyon finom és sokáig puha és omlós marad a joghurttól! Érdemes kipróbálni!
![DSC00009-1.jpg image by Tundertanc](http://s210.photobucket.com/albums/bb309/Tundertanc/th_DSC00009-1.jpg)
|