Kalács-KUGLÓF-Zsóka
2007.09.23. 10:42
KUGLÓF-Zsóka
Kuglóf készítésekor először a vajat keverjük habosra. 10 dkg habos vajhoz 3-4 tojássárgáját, 2-3 tabletta - meleg vízben feloldott - Polisett-et, csipetnyi sót, 1 dkg kevés tejben feloldott élesztőt, negyed kiló lisztet adunk, és annyi langyos tejjel dolgozzuk össze, amennyit felvesz. Az összeállított tésztát addig verjük, amíg teljesen sima és fényes nem lesz. Ha mazsolát teszünk bele, azt vágjuk ketté, hogy az íze belesüljön a tésztába. Citromhéjat is reszelhetünk bele. A kikent kuglóf-formát hintsük meg morzsával. A tésztát tegyük bele, és addig hagyjuk kelni, amíg a forma meg nem telik. Sütés közben kötőtűvel, vagy hurkapálcikával ellenőrizhetjük, hogy a tészta átsült-e. Ha a beleszúrt tű már nem ragacsos, a kuglóf elkészült. A formából kiborítva, hagyjuk kihűlni.
Pelle Józsefné receptje
|