Sós-Káposztás bukta/kapusznyika_vidék ízei újságból/ - Boglárka
2007.09.23. 11:03
Káposztás bukta/kapusznyika_vidék ízei újságból/ - Boglárka
1,5 kg liszt ,10 dkg cukor,8 dkg élesztő,15 dkg zsír,3 tojás,csipet só,1 liter tej Töltelék :lehet bármi ,de az újság káposztátt ajánl 1 kg ,só bors zsír ,úgy elkészitve ahogy a káposztás tésztára szokás!A zsír nélkül hólyagos tésztát készitünk,majd amikor a tészta kész lazán belegyúrjuk a zsírt is. Majd duplájára kelesztjük, amikor meg kellt újnyi vastagra nyújtjuk kis kockákra vágjuk a közepébe bele a töltelék és össze hajtjuk majda szélét kissé lenyomkodjuk ,sütöpapiron újra keleszük majd tojással lekenve pirosra süsükk! amikor kiveszed a sütöből olvasztott zsirral meg kell kenni a tetejét konyharuhával kicsit letakarni majd néhány perc mulva fogyasztható!
|