Befőzés-Savanyúság felöntő lé-Masala
2007.09.25. 08:43
Savanyúság felöntő lé-Masala
· 3 lit. Víz
· 30 dkg cukor
· 10 dkg só
· 1 kk. szódabikarbóna
· 1 kk. szalicil
· 1 kk. borkén
· A vizet a hozzávalókkal összeforraljuk, az ecetet csak a végén tesszük hozzá, nem forraljuk vele
· ½ lit. 10%-os ecet
Ízesítés: szemes bors 1mk.üvegenként, szemes koriander 1 mk. üvegenként, babérlevél 1-2 db üvegenként, torma 1-2 szál
Ez a savanyúság lé jó minden fajta savanyúság eltevéséhez!
A levet beleöntjük az üvegekbe, de nem kötjük le!
Hagyjuk, hogy a zöldség beszívja a levet és másnap pótoljuk a félre tett lével.
Ezután kötjük le és a helyére tesszük.
Csalamádé eltevéshez
40 dkg cukor
10 dkg só
1 ek szalicil
1 ek borkén
5 lit víz
A végén 3 dl 20%-os ecet
1 ½ kg minden hozzávaló zöldségből / paprika, zöldparadicsom, hagyma, káposzta,uborka/
Ízesítés: torma, bors, koriander
|