Torta-Kávés-túrós torta/Amarillisz
2007.09.25. 08:50
Kávés-túrós torta/Amarillisz
Hozzávalók:
-20 dkg keksz ledarálva, vagy apróra törve -10 dkg olvadt margarin -4 tojás -1 kispohár tejföl -23 dkg cukor -fél kg túró -2 ek. instant kávé -1 tk. fahéj
Egy kapcsos tortaformába beleöntöm a darált kekszet, rá az olvadt margarint, és jól belenyomkodom. A többi hozzávalót a kávé és fahéj kivételével egy edényben jól összekeverem, legegyszerűbb botmixerrel dolgozni, így a túró is jól belekeveredik és nem marad darabos. A masszát ketté veszem, egyikbe beleteszem a 2 ek. kávét-amit előzőleg egy kis vízben feloldottam-, a másik felébe pedig a fahéjat. A keksz alapra ráöntöm a fahéjas masszát, majd erre óvatosan a kávésat, és egy kicsit összekeverem-így lesz márványos. Előmelegített sütőben 180 fokon, 35 percig sül. Tejszínhabbal tálalom.
megjegyzés: a tészta alapját szerintem jobb lenne mondjuk egy linzertésztával helyettesíteni, mert ez így kissé morzsalékos, mikor szeletelem, vagy esetleg nagyobb darabokra hagyni a kekszet, nem ledarálni.
|