Süti-Krémes zebrasütemény-Amarillisz
2007.09.25. 08:56
Krémes zebrasütemény-Amarillisz
tészta
hozzávalók:
-260 g liszt
- 4 tojás
- 260 g porcukor
- 8 ek víz
- 10 ek. olaj
- 6g sütőpor
- 1 ek kakaó
krém
hozzávalók:
- 4 ek. étkezési keményítő
- 500 ml tej
- 250g margarin
- 150 g porcukor
- 3 ek. rum
A tojások fehérjét kemény habbá verem egy csipet sóval, majd félreteszem. A 4 tojás sárgáját kikeverem a porcukorral. a vízzel és az olajjal. Ezután hozzáteszem a lisztet, melybe belekevertem a sütőport és felváltva adagolom, a habbá vert tojásfehérjével. A masszát kétfelé veszem, majd az egyikhez hozzákeverem a kakaót. Két őzgerincformát kibélelek sütőpapírral, beleöntöm a kakaós és a fehér masszát, külön-külön. Sütőben, kb. 160-170 fokon sül 25-30 percig. Eközben elkészítem a krémet: a keményítőt összekeverem a tejjel és felfőzöm. Ha kihűlt, hozzáadom az előzőleg már habosra kevert margarin, és porcukor egyvelegét, és a rumot. A megsült és kihűlt tésztákat felszeletelem. A krémmel összeragasztok 1 fehér, és 1 kakaós tésztát, amíg az alapanyag el nem fogy. Egy kevés krémet kell hagyni a külsejére is, amivel bekenem. Jó nagy adag lesz belőle, és nagyon finom, ajánlom mindenkinek!
|