Befőzés-Sárgabarackos narancslekvár- Masala
2007.09.27. 10:15
Sárgabarackos narancslekvár- Masala
/diabetikus/ 4 db 3,5 dl-es üveghez
1,2 kg sárgabarack
1,5 kg narancs
20 dkg édesítőszer / glukonon/
2 ek. zselatin
ízlés szerint néhány mentalevél
A megmosott barackot leforrázzuk és lehúzzuk a héját. Kimagozzuk és felaprítjuk. A narancsot meghámozzuk, és a hártyákból kivágjuk a húsát. A gyümölcsöket az édesítőszerrel együtt egy fazékba tesszük és kb. 20 percig főzzük. Belekeverjük a zselatint, majd további 2 percig főzzük. A tűzről levéve ízesítjük a csíkokra vágott mentalevéllel. Forrón üvegekbe töltjük, lezárjuk, és fejre állítva hagyjuk kihűlni.
Nem fontos a száraz dunszt, de amíg hűl, nyugodtan be lehet dugni a paplan alá.
|