| 
 Befőzés-Vegyes befőtt ínyenceknek - Masala  2007.09.27. 10:15 Vegyes befőtt ínyenceknek - Masala / diabetikus/ 4 db 2 dl-es üveghez 25 dkg egres; 25 dkg szeder; 25 dkg málna; 25 dkg piros ribizli 20 dkg édesítőszer, 4 szem szegfűszeg; 2 rúd fahéj A ribzlit leszemezzük és a többi megmosott, lecsöpögtetett gyümölccsel az üvegekbe rétegesen belerakjuk. Megszórjuk az édesítővel, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Lezárjuk az üvegeket celofánnal és sütőben, tepsiben a forrástól számítva 20 percig gőzöljük, majd hagyjuk kihűlni. A sütőben gőzöléskor  a csavaros tetőt ne tegyük rá, csak mielőtt a kamra polcára rakjuk az üvegeket. |