Süti-Bagolyszem-Amarillisz
2007.09.29. 12:49
Bagolyszem-Amarillisz
Hozzávalók:
- 5 tojás
- 5 ek.cukor
- 2 ek kakaó
- 4 ek.liszt
- 1 cs. sütőpor
A tojásokat szétválasztom.A fehérjéből kevés sóval kemény habot verek, míg a cukrot óvatosan adagolom hozzá.Ezután belekeverem a tojások sárgáját, a kakaót, és a sütőporos lisztet.Egy akkora tepsit bélelek ki sütőpapírral, mint amekkora a sütő nagysága-már ami pont beleillik a sütőbe/de ha nincs ilyen, akkor is törekedjünk rá, hogy minél nagyobbat használjunk/, belesimítom a masszát, és 165 fokon, 15-20 perc alatt megsütöm.Ha elkészült még melegen felcsavarom és hagyom hűlni.
Töltelék hozzávalók:
- 1 cs. tejszínes, vagy vaníliás pudingpor
- 4 db banán
Elkészítem a pudingot-a leírás szerint-, a tésztát kitekerem, ráhelyezem a banánokat-szemeket- erre ráöntöm a pudingot, és az egészet felgöngyölítem.
Máz hozzávalók:az alábbiak vagy egyszerűen tortabevonót olvasztunk rá...
- 10 dkg csoki
- 7 dkg cukor
- kevés víz
- 5 dkg vaj
A csokoládét felolvasztom cukorral és a vízzel, majd belekeverem a vajat. Ráöntöm a tészta tetejére, és hagyom kihűlni.
Az elkészült szem másnap a legfinomabb, mikorra a puding átveszi a banán aromáját. Tehát javaslom várjunk vele- ha tudunk... :-)
Jó "szemezgetést" kívánok! :-)
|