Befőzés-Almalekvár-Kartika
2007.10.01. 18:33
Almalekvár-Kartika
1.Az almát megpucoltam és kockákra vágtam nagyon pici vizet alá betettem a mikroba. Amikor puha lett tettem rá vagy nem tettem rá (csináltam igy is úgy is) cukrot izlés szerint (a cukornélküli sem lett rossz, édes volt az alma) utána kivettem és kézi krumplinyomóval amivel összenyomom a püréhez a kruplit (tudjátok mint egy kiszedő, csak formás) átnyomkodtam, van amelyiket jobban, van amelyiket kevésbé, igy lett pépesebb és darabosabb is, mint a jam. (hagytam ilyet is, olyant is) szép világos maradt, tettem rá egy kis citromot, van amelyikere egy ici-pici benzonátot, de jobban szeretem a kiskanál szeszt. (amikor vágtam össze, akkor borkénes vizbe tettem, abból szürtem át a jénaiba, amivel a mikroba tettem)
Van amelyik üveget izesítettem egy kis fahéjjal -ettől megbarnul, nekem jobban tetszik a szép világos átlátszó, mert sütéskor is lehet még izesíteni) vagy tettem a tetejére egy ici pici almapálinkát.
Aztán mivel a férjem csak hozta,hozta az almát a végén már lábosban főztem fel a kis kockákat, cukrot bele, nem sokat, egy kis citromot és úgy tettem az üvegekbe. Majd forron letakartam őket, és igy hültek ki.
|