6 tojásból sütöttem piskótát Amikor kihűlt háromfele vágtam.
Töltelék:
3 ek zselatin, 50 dkg túró, 1 citrom reszelt héja és leve, 10 dkg cukor, 1 cs van.cukor, 4 dl tejszín 30 dkg natur joghurt, 25 dkg őszibarack (lehet hogy elég 2 dl tejszín is)
Tetejére:
1 cs tortazselépor , 2 db őszibarack egészen vékonyra felszeletelve A túrót a citromhéjjal és -lével, a cukorral és vaníliás cukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a joghurtot, valamint a pépesített őszibarackot. Az előzőleg kevés hideg vízbe áztatott zselatint felolvasztjuk, de nem forraljuk! A túrós masszához adjuk. Ha már egy kicsit sűrűsödni kezd, beleforgatjuk a felvert tejszínt.
Az alsó tortalapot tálra tesszük, köré rakjuk a tortakarikát. A tölteléket rákenjük, rá a második tortalap rá a töltelék rá a harmadik lap befedjük, a maradék krémmel bevonjuk. Hűtőbe tesszük dermedni. A díszítéshez az őszibarackot nem kell meghámozni, így szebb lesz a végeredmény. A vékony szeleteket virágszirom alakban a tortára fektetjük, körben hagyjunk egy kis helyet a tejszínhabnak.
Kívülről befelé haladunk, egymást fedjék kicsit a szeletek. A tortazselét a leírás szerint készítjük el, majd belülről kifelé haladva az őszibarackot bevonjuk vele. (Kevés elég rá, a torta többi részére ne follyon!) A díszítéshez kihagytam egy kis tejszínt
Télen befőttből is lehet készíteni. Ezt a receptet valahol a neten találtam. Egy kicsit módosítottam rajta. Nagyon finom
Számláló
Indulás: 2005-07-19
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit