Étel-Hússal töltött burgonyagombóc,tejfölös gombás mártásban-Bau
2007.10.06. 13:27
Hússal töltött burgonyagombóc,tejfölös gombás mártásban-Bau
60 dkg burgonya,20-30dkg liszt,1 tojás,só,1 kanál zsír,a tésztához töltelék:a tegnapról megmaradt kihűtött pörkölt ledarálva,külön edényben a szaftja,2-3 kanál tejföl ,só,bors mártás:a pörkölt szaftját felengedjük vízzel,kiforraljuk és tejfölös lisztes habarással besűrítjük(.Közepesen sűrűre!) Aki szereti szaporíthatja felszeletelt gombával,forralás után turmixoljuk |
Rövid leírás |
Megfőzzük,megpucoljuk,majd átnyomjuk a burgonyát.Tálba tesszük a lisztet,a tojást,a sót,a zsírt,és a kissé kihűtött krumplit.Összegyúrjuk a burgonyás tésztát. Kisodorjuk,és 5x5 cm-es kockákra vágjuk. Közben vizet forralunk,és a tölteléket elkészítjük. Töltelék:a lé nélküli pörköltet ledaráljuk,tejfölt keverünk bele,utánsózzuk,borsozzuk. A pörkölt szaftját felengedjük vízzel,kiforraljuk és tejfölös lisztes habarással besűrítjük(.Közepesen sűrűre.)Ebbe kerül a kifőzött gombóc |
Elkészítés leírása |
A szilvásgombóc alaptésztájába kell beletenni a pörkölt ledarált húsrészét,(szaft marad!!)hozzá 2-3 kanál tejföl,hogy ne legyen száraz. Gombócokat formálunk,és sós vízben kifőzzük. Ha megfőtt a gombóc, akkor a szaftot kicsit felengeded vízzel, és besűríted tejfölös habarással(ne legyen nagyon sűrű!)Ebbe kell beleszedni a gombócot. Ha gombásra akarod,akkor szeletelsz a szaftba gombát és átturmixolod,ha felforrt.Nagyon laktató és különleges.
|
|