Étel-Csirkecombok vorosborba parolva lila hagymaval/Coq au vin /Ildiko
2007.10.10. 17:54
Csirkecombok vorosborba parolva lila hagymaval/Coq au vin /Ildiko
Hozzavalok: 50gr vaj, 1kg csirkecomb /fuszerezve/, 2 db lilahagyma, 4db paradicsom, 1/2 liter vorosbor/Bourgundi-voros?/ 2db baberlevel, 1db csirkebouillon kocka, 1 csipetnyi Fahej, 1 Tk szaritott Kakukkfu, so, bors,
Elkeszites: Olvassz vajat egy eleg nagy labosban.Piritsd le korbe ebben a pipicombokat. Add hozza a negyedelt es szirmaira szetszedett lilahagymat es piritsd rovid ideig a pipicombival. Add hozza a felaprozott paradicsomot, az egesz adag bort, a baberlevelet, csirkehusleveskockat, Fahejat, Kakukkfuvet. Hozzad forrasba az egeszet, es alacsony tuzon kb 25-30 percig hagyjad rotyogni.Kozben 1-2x meg kell keverni nehogy megkapja.Esetleg Extra borocska mehet meg hozza HA kivanja. A legvegen"utoizesited soval v. borssal ha ugy kivanja. Finom sult burgonyaval/kocka/es feherbabocskaval.
TIPPEK: A pipit sutheted meg jo kis husis fustolt sonkival 75gr, Adhatsz hozza par db fokhagymat amit a vegen kiszedsz belole.
HA vki fustolt sonkaval kesziti akkor szamoljon vele hogy annak extra sotartalma van. Akkor az utoizesitesnel NE adjal hozza extra sot, mert elsozhatod vele.
![](http://www.lekkerdoen.nl/admin/uploads/1190720030sfeerbeeld_groot.jpg)
|