Süti-Barackos táska / Lajos Mari / Moha
2007.10.10. 17:55
Barackos táska / Lajos Mari / Moha
25 dkg túró 40 dkg liszt
6 ek olaj 1 cs. sütőpor
6 ek tej csipet só
2 tojássárga ( nekem 1 egész tojás)
16 dkg porcukor ( nekem 5 dkg porcukor)
2 vanillincukor
+ még egy tojás kell,a sárgával kenem le a tetejét, a fehérjével ragasztom össze a köröket.
A túrót elkeverem a tejjel,olajjal,cukrokkal,a tojással,sóval. A lisztet összekeverem a sütőporral és hozzáadom a túrómasszához először csak a felét,majd a maradékot is. Lisztezett felületen összegyúrom és folpackban fél órára hűtőbe teszem.
Ezalatt készítem el a tölteléket. Ha befőtt meggy,akkor pici keményítővel besűrítem,a barack lehet friss,vagy befőtt,ezt csak lecspögtettem. Lehet alma,mák,dió,túró,sűrű lekvár,stb..
A tésztát kb.4 mm vastagra kinyújtom és egy 10-12 cm átmérőjű kiszúróval( ez nekem a kimosott konzervesdoboz volt) köröket szúrok ki. Egyik felébe jön a töltelék,szélét lekenem a fehérjével,félbehajtom,jól összenyomkodom. (22 db lett)
A tepsin megkenem a tetejüket tojássárgával,villával megszurkálom.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb.20-25 percig sül. Ha kihűlt,díszíthetjük 5 dkg porcukor és két ek. citromlé sűrű keverékével.( vagy olvasztott csokival)
|