Süti-Müzli szelet/ Lila Füge/ Amarillisz
2007.10.10. 17:56
Müzli szelet/ Lila Füge/ Amarillisz
hozzávalók:
25 dkg vaj 2 dl juharszirup-az eredeti reci szerint, de én ezt 1 dl mézzel helyettesítettem 10 dkg barna cukor 25 dkg zabpehely 10 dkg liszt, kétszer átszitálva-én tk. búzalisztet használtam 15 dkg aszalt vörös áfonya-ez kimaradt mert nem volt, de lejjebb olvasható mit tettem bele
Egy 23x23 cm-es tepsit kivajazok és kibélelem sütőpapírral. A sütőt előmelegítem 170 fokra. A vajat és a szirupot-azaz mézet közepes lángon felmelegítem, amíg habos lesz. A többi hozzávalót egy tálban összekeverem és ebbe öntöm a vajas szirupot. Alaposan elkeverem, majd az előkészített tepsiben egyenletesen eloszlatom a masszát. 25-30 perc alatt készre, de nem szárazra sül. Ha szárazabb kekszet szeretnénk, 10-15 perccel lehet tovább sütni. A tepsiben hagyom kihűlni, ha ez megtörtént, felszeletelem és tálalom.
nagyon finom! annyi kiegészítés, hogy szerintem kicsit még így is édes, hogy a juharszirup 2 dl -je helyett 1 dl mézet tettem bele...hajlok rá hogy a cukor el is hagyható belőle, elég a méz, majd legközelebb kipróbálom anélkül is....egyébként én tettem bele szezámmagot, mogyorót darabolva, napraforgómagot, mazsolát,aszalt epret, kevés szőlőt...azt hiszem ennyi...
jó étvágyat hozzá! egyébként javaslom reggelinek különben könnyen felröppenek a kilók az emberre ha ezt majszolja napközben, netalán estefelé.... :-)
Müzli szelet/ Lila Füge/ Amarillisz
hozzávalók:
25 dkg vaj 2 dl juharszirup-az eredeti reci szerint, de én ezt 1 dl mézzel helyettesítettem 10 dkg barna cukor 25 dkg zabpehely 10 dkg liszt, kétszer átszitálva-én tk. búzalisztet használtam 15 dkg aszalt vörös áfonya-ez kimaradt mert nem volt, de lejjebb olvasható mit tettem bele
Egy 23x23 cm-es tepsit kivajazok és kibélelem sütőpapírral. A sütőt előmelegítem 170 fokra. A vajat és a szirupot-azaz mézet közepes lángon felmelegítem, amíg habos lesz. A többi hozzávalót egy tálban összekeverem és ebbe öntöm a vajas szirupot. Alaposan elkeverem, majd az előkészített tepsiben egyenletesen eloszlatom a masszát. 25-30 perc alatt készre, de nem szárazra sül. Ha szárazabb kekszet szeretnénk, 10-15 perccel lehet tovább sütni. A tepsiben hagyom kihűlni, ha ez megtörtént, felszeletelem és tálalom.
nagyon finom! annyi kiegészítés, hogy szerintem kicsit még így is édes, hogy a juharszirup 2 dl -je helyett 1 dl mézet tettem bele...hajlok rá hogy a cukor el is hagyható belőle, elég a méz, majd legközelebb kipróbálom anélkül is....egyébként én tettem bele szezámmagot, mogyorót darabolva, napraforgómagot, mazsolát,aszalt epret, kevés szőlőt...azt hiszem ennyi...
jó étvágyat hozzá! egyébként javaslom reggelinek különben könnyen felröppenek a kilók az emberre ha ezt majszolja napközben, netalán estefelé.... :-)
|