Étel-Csirkés sonka tekercs-Kartika
2007.10.11. 18:45
Csirkés sonka tekercs-Kartika
nevet adtam neki, mert nem tudom mi a neve, egy olasz műsorban láttam a készítését.
Hozzávalók:
2 zacskó német paraszt füstöltsonkát, hajszál vékonyra van vágva. (én a Lidl-be vettem)
80 dkg darált csirkemell
1-2 zsemle (ki hogy szereti) vegattás tejben áztatva
2-4 nagyobb gerezd fokhagyma
1 nagy fej hagyma (ezeket robotban aprítottam pépesre)
6-7 levél bazsalikom
1 fél ág rozmaring (ezeket nagyon apróra vágtam)
Provanszi füszerkeverék Kotányi
Grill fűszerkeverék
Só, friss öröltbors
Összekeverni a tölteléket
4 szelet sonkát alufóliára terítettem, úgy hogy fedjék egymást és erre halmoztam kanállal a tölteléket, feltekertem és a fóliával együtt betettem a hűtőbe pár órára érlelődni. (nekem 4 rúd lett belőle)
Pár óra után a tepsibe öntöttem 1 pohár fehérbort (lehet víz is, a bor elpárolog nem érezni, gyerekek is ehetik) rátettem a fóliából kivett rudacskákat (szépen összálltak). A tetejükre tettem hosszában hogy mindegyiken végig menjen 3 db becon szallonát.
Fóliával letakarva pároltam kb. félórát, majd levettem a fóliát és szép pirosra sütöttem.
(nagyon finom különleges ízt adott neki a füstölt sonka és a fűszerek) Aztán lehet gombával és sok mással varriálni.
|