Karácsonyi süti-Adventi torta”Gabye- Dr. Oetker:
2007.10.16. 09:49
„Adventi torta”Gabye- Dr. Oetker: Karácsonyi sütemények
Hozzávalók:
Tésztához:
- 125 g „Mese” mézes linzer
- 50 g vaj
Krémhez:
- 6-7 g fehér zselatin
- 250 g mascarpone
- 250 g sovány túró
- 2 ek méz
- 1 cs. van. cukor
- 1 ½ tk őrölt fahéj
- 75 g cukor
- 250 ml habtejszín (a krémhez csak ennek fele kell, a többi a díszítéshez..)
A kekszet felaprítjuk, majd a morzsát keverőtálba öntjük. A vajat felolvasztjuk és elkeverjük a morzsával. A masszát a tortakarikába tesszük és elegyengetjük.
A krémhez összekeverjük a mascarpone-t, a túrót, mézet, vaníliás cukrot, fahéjat és a cukrot. A tejszín felét kemény habbá verjük. A zselét elkészítjük, majd kicsit hagyjuk hűlni, utána hozzákeverjük a masszához és a tejszínhabot is beleforgatjuk. A krémet a tortalapra töltjük, elsimítjuk és 2-3 órára hidegre tesszük.
|