Torta-Máktorta-Gabye
2007.10.16. 09:50
Máktorta-Gabye
Hozzávalók:
- 160 g vaj
- 120 g porcukor
- 1 cs. van. cukor
- 6 tojás
- 80 g liszt
- késhegynyi sütőpor
- 1 cs. van. puding
- 160 g darált mák
- 30 g reszelt csokoládé
- +lekvár, csokibevonó
A vajat a cukor ½-vel és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a 6 tojás sárgáját. A fehérjéből és a maradék cukorból habot verünk. A lisztet, sütőport és a pudingport keverjük össze a habbal, majd a reszelt csokit, darált mákot adagoljuk hozzá, végül a vajas tojássárgát is. A tortaforma alját zsírozzuk ki, majd előmelegített sütőben kb. 190 C-on kb. 50 percig süssük.
Miután kihűlt, vonjuk be a tetejét felmelegített lekvárral, majd húzzuk át ezt is csokibevonóval.
Így szól a recept...Mi nem a tetejét vontuk be lekivel, hanem félbe vágtuk és úgy kentük meg..A csokibevonót rátettük a tetejére, de az el is hagyható, mert attól kicsit tömény lett a torta, de nagyon finom egyébként
|