Étel-Diétás székelykáposzta-Masala / zsír nélkül /
2007.10.16. 10:40
Diétás székelykáposzta-Masala / zsír nélkül /
Egy kuktába leterítünk egy réteg enyhén kimosott / ki,hogy szereti / savanyúkáposztát. Rászórunk egy fej összevágott vöröshagymát és rátesszük az összevágott húst. Kisebb-nagyobb darabokban, kinek, hogy tetszik. Megszórjuk köménnyel, borssal, sózzuk és pirospaprikával megszórjuk. Egy marék nyers rizst szórunk rá / elhagyható /, és letakarjuk a maradék sav. káposztával. Annyi vízzel töltjük fel amennyi éppen ellepi. A hús nagyságától ill. fajtájától függően 1/2--3/4 óra alatt megfőzzük. Ha sok lé maradt rajta, azt elfőzhetjük. Keverünk bele egy kis pohár tejfölt / 12%-os / és összerottyantjuk.
Amióta rátaláltam erre a receptre kb. 20 éve, én csak ilyet főzök. Nem szeretem a pörköltes, zsíros változatot.
|