Süti-Almás krémes-Amarillisz
2007.10.16. 10:41
Almás krémes-Amarillisz
Hozzávalók:
Tészta:
- 6 tojás
- 22 dkg cukor
- 2 cs. vaníliás pudingpor
- 2 cs. csokis pudingpor
- 2 kk. sütőpor
Krém:
- 4 közepes méretű alma
- 4.5 dl tej
- 2 cs. vaníliás pudingpor
- 20 dkg porcukor
- 15 dkg margarin
A tésztához felverem a 3 tojás fehérjét habbá, közben hozzá adagolom a 11 dkg cukrot, a 3 tojás sárgáját. Ezután belekeverem a 2 cs. vaníliás pudingport, és 1 kk. sütőport. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, és 170 fokon, kb. 15 perc alatt megsütöm.Készítek még egy adag tésztát, ugyanezekkel a hozzávalókkal, csak a vaníliás helyett a csokoládé pudingokkal.Amíg a tészta készül, meghámozom és lereszelem az almákat, majd 10 dkg porcukorral összefőzöm, félreteszem hűlni.A 2 cs. vaníliás pudingot megfőzöm a tejjel, és szintén félreteszem hűlni.A margarint kikeverem 10 dkg porcukorral, majd a kihűlt almával jól elkeverem. Ezután összekeverem a kihűlt pudinggal, és egy botmixerrel még kissé össze is turmixolom.Alulra helyezem a sárga piskótát erre teszem a krémet, majd felülre mehet a kakaós piskóta lap. A tetejére olvaszthatunk csokoládét, de porcukorral meghintve is tálalható. Ha elkészült a nagy mű, kis időre hűtőbe vele, majd utána szeletelhető.
Jó étvágyat hozzá!
|