Étel-Ír gombócleves- Moha -Fűszer és lélek
2007.10.18. 11:38
Ír gombócleves- Moha -Fűszer és lélek /
50 dkg birkahús (nekem pulykacomb filé) 1 nagy fej hagyma felkockázva
30 dkg brokkoli 2 ek.vaj
1 tk.pirospaprika só,bors,szerecsendió
3 dl tejszín 4 db.babérlevél
1 citrom leve tárkony ( nekem petr.zöld)
3 ek.ír whiskey
Gombóchoz: 30 dkg főtt,áttört krumpli,1 tojás,10 dkg liszt,só,bors
A hagymát vajon megdinsztelem,rádobom a húst,zsírjára sütöm,hozzáadom a fűszereket ( a tárkony/petr.zöld kivételével) felöntöm 3 liter vízzel. Lassú tűzön két órát főzöm.(a pulykának elég egy is) Mikor a hús puha lett,beledobom a rózsáira szedett brokkolit és a diónyi gombócokat. Miután a gombócok feljönnek a leves tetejére,hozzáöntöm a tejszínt,beleteszem a tárkonyt/ petr.zöldet és a whiskey-t, elzárom a lángot alatta,kész is.
![](http://i191.photobucket.com/albums/z37/Mohapekseg/Etelek/r-gombcleves.jpg)
|