Kalács-3 TÖLTELÉKES KALÁCS - Limara
2007.10.21. 20:06
3 TÖLTELÉKES KALÁCS - Limara
2007.02.22. 01:12
3 TÖLTELÉKES KALÁCS (nincs rá jobb nevem)
Gépben kalácsot dagasztottam: 2,3 dl tej, 3 ek. cukor, 1 mk. só, 2 csapott ek. burg.pehely, 5 dkg olv. vaj, 1 egész tojás, 1 tojás sárgája, 50 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő
Míg kelt elkészítettem a töltelékeket.
Meggyes: Fél üveg meggybefőttet lecsepegtettem, majd 3-4 ek. levével, 1-2 ek. cseresznyepálinkával, 1 ek. kukoricaliszttel, 3 ek. cukorral sűrűre főztem, langyosra hűtöttem.
Túrós: 25 dkg túrót kikevertem 3 ek. cukorral, 1 citrom reszelt héjával, 1 tojás sárgájával, majd a keményre vert fehérjével.
Sárgabarack: most lekvár, de idényben friss barack.
A megkelt tésztát 2-3 mm vastagra nyújtottam, majd kettévágtam, úgy hogy mindkét csík kb. 23-25 cm széles legyen. Ezután kb. 8 cm-es csíkokra vágtam. Az egyik felére tettem a 3 tölteléket, majd a másik felét rátettem, a szélét aláhajtva. A töltelékek között a tésztát egy hurkapálcával összenyomtam, majd arra merőlegesen pengével bevágtam. Tojással lekentem.
Míg a sütő bemelegedett 180 fokra, addig újra kelesztettem, majd 13-15 perc alatt megsütöttem.
|