Süti-Barackos-csokoládés lepény-Limara
2007.10.21. 20:10
Barackos-csokoládés lepény-Limara
50 dkg barack (sárga és őszi vegyesen)
20 dkg liszt
5 dkg kakaópor
1/2 cs. sütőpor
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
4 tojás
1 tojásfehérje
10 dkg cukor
20 dkg vajat a 20 dkg porcukorral habosra kavarjuk, egyenként hozzáadunk 3 tojássárgáját és 1 egész tojást. Lisztet, kakaóport, sütőport összeszitáljuk, majd a vajas keverékhez keverjük. A masszát kivajazott lisztezett tepsibe simítjuk ujjnyi vastagon (közepes tepsi). Elterítjük rajta a felezett gyümölcsöket,vágott felükkel felfelé. 190 fokon 20-25 percig sütjük.
Ezalatt 4 tojásfehérjét 10 dkg porcukorral keményre verjük, majd a kisült sütemény tetejére rácsot teszünk belőle (nyomózsák segítségével). Visszatesszük a sütőbe, majd 5 perc után 140 fokra mérsékeljük a hőt és addig sütjük, szárítjuk, míg a tojáshab szép színt kap. Elzárjuk a sütőt, a süteményt rövid ideig bent hagyjuk, így nem esik össze a hab.
|