Étel-Csirkés Lasagne - Limara
2007.10.22. 09:39
Csirkés Lasagne - Limara
75 dkg csirkemellfilé
20 dkg gomba
75 dkg brokkoli
75 dkg húsos paradicsom(lehéjazva, apróra vágva)
2 db hagyma
3 g. fokhagyma
2 ek. olaj
1/2 kg lasagne tészta
bors, só
Szószhoz:
1 ek. vaj
1 ek. liszt
1/4 l húsleves
1 pohár tejszín
15 dkg reszeltsajt
Az olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a csíkokra vágott húst, átpirítjuk. Rádobjuk a felszeletelt gombát, további kb. 5 percig sütjük, majd a paradicsomot és a rózsáira szedett brokkolit is hozzáadjuk. Belereszeljük a fokhagymát, sóval, borssal ízesítjük. Lefedve kb. 5 percig közepes tűzön forraljuk.
A szószhoz a vajból, lisztből, csírkehúslevesből rántást készítünk, felöntjük a tejszínnel, végül belekeverjük a sajtot is.
Sütőtálba kevés húslevest teszünk, majd a tésztát rétegezzük raguval, szósszal, tészta, ragu, szósz. Felül tészta és szósz maradéka legyen.
Sütőben 200 fokon 30 percig süssük. Figyelni kell, a sajt nehogy megégjen! Az első 20 percre akár leborítható alufóliával! 4-6 főre
|