Péksüti-Sós kifli- Limara
2007.10.22. 18:00
SÓS KIFLI - Limara
50 dkg Bl 80 liszt
1,5 tk. só
pici aszkorbin
2 ek. kovász
2 dl tej
0,5 dl víz
1 tk cukor
2 dkg élesztő
0,5 dl olaj
Az olaj kivételével mindent beleraktam a gépbe, és elindítottam a dagasztást. Kb. 5 perc után, mikor már összeáll a tészta, az olajat is hozzá tettem. 20-30 percig kell dagasztani. Majd a gépben duplájára kelesztettem. Ezután 8 darabba vágtam, mindet kinyújtottam négyzet alakúra. Az egyik csücskétől elkezdtem szorosan feltekerni, mikor a közepéig értem, a még kimaradó részt nyújtottam tovább a tekerés előtt. Vízzel jól lespricceltem, nagyszemű sóval megszórtam, majd beraktam az alig langyos sütőbe. Duplájára kelesztettem, gyorsan kelt, 20 perc után ismét lespricceltem, majd rákapcsoltam a sütést, 200 fokra. A sütő aljába is löttyintettem egy kis vizet. 20-25 percig sült, közben még 1x megspricceltem, mikor kivettem, ismét. Nagyon finom ropogós héjú, foszlós belsejű lett, kissé ki is cserepesedett
|