Sós-Sajtos pogi-Limara
2007.10.22. 18:02
Sajtos pogi-Limara
(sokáig friss marad)
3dkg élesztő
50dkg liszt
25dkg margarin
2tojás sárgája
2dl tejföl
1dl tej
só, pici cukor
sajt
Langyos tejben egy kevés cukorral felfutatjuk az élesztőt. 50dkg lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzá adjuk a felfutott élesztőt 2 tojás sárgáját a tejfölt 1 deci tejet és egy kiskanál sót. Jó alaposan összedolgozzuk hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. 30percig a deszkán pihentetjük, ha kelt kisodorjuk és hajtogatjuk( 3ba hajtjuk majd ujra 3ba) így ujabb 20 percig pihentetjük majd újabb hajtogatás-pihentetés.3x kell hajtogatni pihentetni.
Aztán a tésztát ujjnyi vastagra kisodorjuk, a tetejét rácsosra vagdossuk kb 3-4 cm-es pogiszaggatóval kiszaggatjuk, kivajazott-lisztezett sütőlapra tesszük , megkenjük tojássárgájával és megszórjuk reszelt sajttal.
Érdemes pár percig itt is pihentetni akkor nem dől el.
Nem túl forró, de előmelegített sütőbe tesszük és aranybarnára sütjük.
|