Péksüti-Nyanyás-joghurtos kifli – Limara
2007.10.22. 18:04
Nyanyás-joghurtos kifli – Limara
2007.09.16. 13:02
2 dl tej
1 kis pohár joghurt vagy kefír (Danont használok)
1,5 tk. só
2 ek. burg. pehely
20 dkg nyanyatészta
aszkorbinsav
0,5 dl olaj
55 dkg BL 80
1 tk. cukor
2 dkg élesztő
Gépben 20 perc alatt tésztát dagasztok, majd fél órát kelesztem. A tésztát ekkor 4 felé vágom, majd mindet még 3-ba. Egyesével kinyújtom őket, feltekerem. Egy tepsire 6 db-ot teszek. Fél óra kelesztés után az első tepsit hideg sütőben kezdem sütni, a sütő aljába tálkában vizet teszek, a kifliket is alaposan lespriccelem, megszórom nagyszemű sóval. Az első tepsi kb. 25 perc alatt sül meg, a másodiknak, mivel már forró sütőbe kerül elég 15 perc is.
http://limara.xfree.hu/49445
Moha változata
Tk.nyanyás-joghurtos-tk.lisztes kifli (Limara után szabadon) - Moha
2007.09.16. 13:05
2 dl tej 30 dkg BL80 kenyérliszt
160 gr joghurt 25 dkg tk.búzaliszt
1,5 tk.só 2 ek.burg.pehely
1 kk.cukor aszkorbin
20 dkg tk-s nyanya lenmagpehely
o,5 dl olaj/2 dkg vaj 2 dkg friss élesztő
Dagasztás gépben, kelesztés fél órát tálban. Átgyúrom,16 felé osztom,kiflit formázok.A tepsin letakarva kelesztem 1 órát. Alaposan megspriccelem, kb.200 fokon 25 percig sül.
|