Süti-Raffaelló szelet - Limara
2007.10.22. 18:17
Raffaelló szelet - Limara
2007.05.14. 23:06
Raffaelló szelet/ Príma konyha magazin
Fehér tészta: 5 tojás fehérje, 15 dkg cukor, 15 dkg kókuszreszelek, 2 ek. rétesliszt, fél csomag sütőpor, fél citrom leve.
A tojásfehérjét keményre verem, mikor félig kész, hozzáteszem a cukrot is, így keverem tovább. A kókuszreszeléket, sütőport, réteslisztet összeforgatjuk, majd óvatosan a tojáshabhoz keverjük, végül a citrom levét is belefacsarjuk. Sütőpapírral bélelt nagyobb tepsiben 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük. Addig elkészítjük a barna tésztát is az előzőek szerint.
Barna tészta: 5 tojás fehérje, 15 dkg kristálycukor, 15 dkg darált dió, 3 ek. keserű kakaópor, 2 ek. rétesliszt, fél csomag sütőpor.
A 10 tojás sárgáját habosra kavarjuk 20 dkg kristálycukorral (4-5 perc), hozzáadunk 1 cs. vaníliás pudingport, 1 cs. vaníliáscukrot, majd 3 dl tejet. Szüntelenül kevergetve sűrű krémmé főzzük, kihűtjük. (tetejére terítsünk egy darab folpackot, akkor nem bőrösödik be.) Ha kihült, apránként hozzákeverünk 1 cs. Rama margarint.
Összeállítás: A krém nagyobb részét a kókuszos lapra kenjük, tetejére tesszük a kakaós lapot, majd megkenjük a maradék krémmel. Csokoládéreszelékkel díszítjük.
|