Karácsonyi- narancsdzsem-moldvanm
2007.10.26. 07:16
Karácsonyi- narancsdzsem-moldvanm
Hozzávalók kb 4db 3,5 dl üveghez:
1 kg narancs
1 tasak zselésítő anyag
1 kg kristálycukor
fél liter rostos narancslé
2 citrom leve
1 vaníliarúd
1 kisujjnyi fahéj
3-4 szegfűszeg
1 csillagánizs
3 cl Campari vagy piros gyümölcsszörp
A narancsokat forró víz alatt alaposan lemossuk, két narancs héját vékonyan lehántjuk, és vékony csíkokra metéljük. Leforrázzuk és 10 percig állni hagyjuk, majd leöblítjük és leszűrjük. Az összes narancsot meghámozzuk és kifilézzük. A zselésítő anyagot elkeverjük 2 ek cukorralés a narancshúshoz keverjük. A rostos narancslét és a hámozás közben keletkező leveket összeforraljuk a maradék cukorral, a leszűrt citromlével a vaníliával és a fűszerekkel. Beleszórjuk a narancshéjat és szelíd forralással 5 percig főzzük, aztán mehet bele a narancshús és még 2 perc főzés. Amikor levettük akkor tesszük bele a Camparit/szörpöt. Száraz gőzben dunsztoljuk.
|