A tésztát jól összedolgozni,fél órát pihentetni a hűtőben. ( Latsia a kenyérsütőgéppel dagasztotta a tésztát )
Töltelék:
80 dkg dió vagy mák ( vagy fele-fele ) 50 dkg cukor
40 dkg mazsola vanília,fahéj,reszelt citromhéj
10 dkg édes darált keksz 2,5 dl víz
A mazsolát meleg vízbe áztatni,majd a diót ( vagy a mákot ) összekeverni a darált keksszel,fahéjjal,citromhéjjal,leszűrt mazsival. A vizet és a cukrot felforralni és ráönteni,összedolgozni,hűlni hagyni. A töltelék és a tészta egy súlyban legyen!
4 részre osztani a tésztát,nyújtani, tölteni, tekerni,lekenni tojássárgával, meleg helyen megszárítani.Újra megkenni,de most hideg helyen szárítani. Hústűvel megszurkálni,közepes lángon sütni.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit